Darrera crida a la solidaritat

Des del primer moment que es va plantejar al 1998, la MAT ha tingut moltes formes de lluita que han intentat evitar-la, des de recollides de firmes, fins a tractorades, sabotatges, manifestacions, i un llarg etcètera. Tot i així, el capitalisme ha imposat per mitjà del suborn i de la força aquest lobby, aquesta gran infraestructura tan perjudicial pel medi ambient i la gent del territori que traspassa, que només beneficia a les empreses privades i als governs corruptes.

Aquest model és un model absurd, que ens fa dependents de l’energia nuclear i no sostenibles. És un model centralista, de manera que si una part de l’estructura es trenca, queda afectada tota sencera. D’aquesta manera s’ha pogut comprovar darrerament, en què el temporal Glòria ha fet caure cinc torres i això ha generat que tot l’entramat elèctric quedi afectat. Quan la promesa era una xarxa elèctrica a prova de temporals i pujades de demanda de consum. Així, segueixen engreixant les seves butxaques, cobrant-nos les seves megainfraestructures a les seves factures.

Al 2014 es va fer una acció mediàtica en un punt on es volia construir la torre 66 a Fellines. En aquesta acció un company es va encadenar en un cotxe enterrat i va resistir allà més de 12 hores, fins que els bombers el van treure. Aquesta acció pretenia mostrar el ferm rebuig cap aquesta línia i posar aquesta problemàtica com a punt de vista mediàtic. L’actuació policial va ser violenta i va posar en perill la vida del company en més d’una ocasió. Mesos després varen imputar, sense prèvia identificació, 6 companyes que donaven suport al company que resistia sota terra. El judici es va dur a terme el 2018. El cap de l’operatiu policial, Manuel Cordón Molina, va ser denunciat, jutjat (i, com no, absolt) per lesions a dues persones, trencant-les el braç.

El passat 12 de febrer va sortir la sentència ferma de les condemnes d’aquella acció: ens han condemnat a pagar 20.000€ en concepte de penes multa i indemnitzacions. És per aquest motiu que necessitem la vostra col·laboració per poder cobrir aquestes costes. Qualsevol aportació compta.
ES25 0081 7020 2600 0127 6434
CONCEPTE: NO MAT

Durant aquest mes us demanem que ens ajudeu econòmica i mediàticament per fer front a aquesta sentència absurda, el vostre suport és imprescindible!

La lluita continua! No a la MAT
-Assemblea No a la MAT Girona-


Deixa un comentari