24 de maig, proper judici a l’oposició a la MAT


El 12 de juny de 2014 un grup de 4 persones vam fer una acció penjant-nos durant 8 hores de la torre 64 de la MAT, mostrant així el nostre rebuig i el de tanta gent cap a aquesta obra.

La MAT és una obra que ens ha estat venuda com a necessària per al progrés, i de necessària no ho és sinó per aquelles empreses amb projectes que sols tenen en compte guanys de diners immesurables, empreses com Endesa, Vinci, Red Elèctrica o el Pla Juncker, i que ignoren la opinió i l’esforç de milers de persones que durant 15 anys han estat lluitant en contra aquest macroprojecte.

La MAT ha estat construïda a cop de talonari, per la força, per l’engany, per l’especulació i la mentida passant per sobre de les necessitats reals de la gent. Una obra que serveix per a transportar energia nuclear i vendre-la al Nord d’Àfrica i a altres països d’Europa. Una obra que per allí on passa impacta de manera devastadora el medi ambient i provoca malalties mortals com el càncer o la leucèmia.

Una vegada que es va a començar a fer la MAT , Generalitat i Red Elèctrica no van respectar les distàncies de seguretat mínimes a nuclis urbans ni habitatges a que s’havien compromès, arribant a construir torres a 17 metres de cases habitades.

El dia 24 de maig ens volen als jutjats de Girona, ens demanen 1 any i 6 mesos de presó i 2008,79 euros solidaris per l’acció que vam fer, per a estar en contra d’aquest negoci nuclear.

Un cop més creiem que no ens jutgen a nosaltres sinó que s’està jutjant la nostra oposició a aquesta macroinfraestructura, creada per als interessos dels lobbys energètics, i construïda sense tenir en compte la gent que hi viu, els costums, la biodiversitat i l’impacte que té.

Us convoquem a totes el dia 24 a les 9:30h als jutjats de Girona per donar suport a la campanya i a les encausades.
Nosaltres no hauríem de ser jutjats!! hauria de ser Red elèctrica qui hauria de seure al banc dels acusats!!

Ara i sempre seguirem lluitant, no a la MAT!


Deixa un comentari