La repressió policial

1389288478106

Quan pensem en les forces de l’ordre, aquí tenim els mossos d’esquadra, ens ve al cap la imatge d’un grup d’homes armats i amb armadura carregant indiscriminadament contra les que resisteixen o fugen.

Oficialment actuen sota les ordres d’una conselleria o d’un ministeri, ergo del govern «democràtic», en realitat, però, ho fan sota les directrius del capitalisme. Són innumerables els casos en què la força del capital privat mou aquests mercenaris amb sou públic, que empren el monopoli de la violència defensant els interessos dels poderosos, dels que acumulen riquesa, de les empreses i dels governs corruptes que els aplanen el camí i els afinen les lleis a mesura.

El perquè de la policia és mantenir la població i els moviments populars controlats. Ho fan prenent els carrers, actuant de fiscalia contra els que qüestionen les regles i inventant-se vergonyosos muntatges per incriminar i escarnir sempre a les que desafien i confronten l’estatus quo.

La funció primordial de la policia no és reduir i combatre la delinqüència, això ho podria fer la mateixa societat, sinó parar els peus a la societat quan desestabilitza el sistema i així perpetrar la desigualtat necessària per seguir amb el sistema d’explotació i consumisme.

La brutalitat policial és recorrent contra les protestes socials, són els botxins en els desnonaments i ho foren durant el 15M. Són qui ha militaritzat el territori quan aquest s’ha rebel·lat contra infraestructures com la MAT o el TAV i ha reprimint les protestes universitàries contra la privatització; també els hem trobat a les vagues generals dels últims anys. Pretenen desactivar mitjanant la violència, la por i la coerció. Servint un menú de càrrecs penals als fiscals i jutges de l’estat per paralitzar l’actitud rebel, sempre transformadora dels moviments polítics.

La resposta dels governs, de tots caires, al malestar social , als problemes polítics i protestes contra la crisis, l’opressió i les estafes democràtiques, ha estat, és i serà sempre la repressió. Els que la practiquen són cossos militaritzats, entrenats per esclafar tant protestes combatives com manifestants pacífics i persones indefenses, sense compassió, sense miraments. Instigats pels seus superiors envesteixen amb les porres, disparen projectils de foam i gasos lacrimògens. Si cal trenquen ossos, rebenten ulls i asfixien a qualsevol que tinguin davant.

El procediment és senzill, encegats per la ràbia, esperonats pels comandaments, colpegen normalment sense cap mena de necessitat i s’esplaien infligint sofriment, fent ús de la superioritat de soldats armats contra persones desarmades.

Seguidament toca identificar i inculpar a qualsevol de les agredides per justificar el seu abús. La majoria de càrregues acaben amb acusació d’atemptat a l’autoritat, el «comodí» judicial, contra les agredides, contra les que facin comunicats mèdics, o les que puguin identificar mitjançant els fitxers policials il·legals que fan servir reiteradament. Les situen en processos judicials que sovint acaben en penes de presó, en canvi, si algun agent denunciat ha de respondre davant la justícia, la complicitat entre polítics i jutjats, acabarà per indult, absolució o arxivament del cas, exempt de culpa.

Aquest és el modus operandi dels cossos de seguretat, que justifica així els excessos de violència gratuïta al servei del govern, que protegeix sota tota circumstància els interessos empresarials i la lògica del capital.

Aquesta és l’única resposta que saben donar, contra discursos i proclames polítiques i socials, violència i brutalitat, criminalització de la dissidència. No és una novetat, és el pa de cada dia a les cloaques de l’estat, i nosaltres continuarem lluitant per una societat millor i denunciant fins l’extenuació aquestes pràctiques vergonyoses.

En el Judici de Molt Alta Tensió hi ha un comandament dels mossos imputat, el sotsinspector Manuel Cordón Molina, un dels responsables de la violència innecessària i de tot el que venim descrivint, per tant mereix tot el nostre menyspreu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s