8 de gener

1389288524534És imprescindible recordar i reviure els fets que van ocórrer un dia com avui el 2014 a can Planelles, Fellines, en el zenit de la lluita contra la construcció de la línia de Molt Alta Tensió.

 

 

Després d’anys de protestes, denúncies, recursos, contenciosos, lluita i de mesos d’agitació i defensa activa del territori, les obres de la Torre 66 es veien impedides en senyal de resistència.

Un activista es va soterrar dins un cotxe a l’emplaçament on volien construir la Torre 66, ja que és la més propera a un habitatge (només hi ha 16 metres de separació entre la casa i la infraestructura, una distància considerada totalment il·legal).

Aquesta acció de resistència legitimada per l’incompliment de la normativa i dels acords entre Generalitat i REE, quedà sobradament justificada pel menyspreu que aquestes entitats mostraren cap als habitants de la zona afectada, que rebutjaren la infraestructura altament nociva per la salut i la societat.

Tot i així la protesta va ser esclafada per un desproporcionat i agressiu dispositiu policial que mitjançant tota la seva brutalitat i la omissió de la seguretat dels presents provocà: contusions, braços trencats i perill de mort per la persona soterrada, a causa de la maquinària pesada que estaven utilitzant molt a prop seu.

Avui, quatre anys després arriben les seqüeles, 6 activistes s’enfronten a peticions de fins a 7 anys de presó per l’acusació de la Generalitat de Catalunya, Red Elèctrica Espanya i la fiscalia.

La solidaritat és quelcom transversal, de les persones oprimides, i ve de molt abans que els llaços grocs, és per tant imprescindible no oblidar les lluites i no permetre que condemnin els seus participants, així la lluita continua fins que totes siguem lliures i cessin les imposicions del estat capitalista.

Absolució judici de molt alta tensió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s